tirsdag 11. desember 2012

Bake kake Søte...Pappa hadde på forhånd ( og under mye om og men) finhakket en hel Haug med mandler til serinakakene. Mamma hadde laget krumkakerøre og serinakakedeig og funnet fram det gamle blomstrete forklede som hun brukte da vi var små. Hun hadde også tatt med småpølser og lumpe slik at vi kunne spise no lettvint innimellom slagene. -Jeg skjønte det var SERIØS julekakebaking jeg hadde begitt meg inn på da jeg ankom huset til Kristin på Søndag ;) 

Vi laget ikke alle 7 sortene, men 4 forskjellige kaker pluss pepperkakehusbygging, og en sjokoladekonfekt, som nesten smakte som favorittsjokoladen min Bounty, var Mer enn Nok. Vi holdt på hele dagen, og alle måtte hjelpe til med et eller annet. Bortsettifra Roaldsen min da, som ble fritatt for kjøkkentjeneste grunnet sin unge alder, og bare hadde i oppgave å være søt og blid ;)

Jeg laget krumkaker for Aller Første gang. Mamma laget de 5 første for å demonstrere, og så var det min tur. Det SER forholdsvis lett ut,men hvis du ikke har laget det før, kan jeg jo fortelle deg at det å krumme disse dritvarme lefsene rett fra jernet S u p e r fort FØR de stivner, er litt av en kunst, -så er veldig fornøyd med at jeg fikk fyllt opp to av Mormors store kakebokser med relativt perfekte krumkaker. (De som ikke ble så fine spiste Edvin hehe ;)


..Og da var det 13 dager igjen til Jul... :)7 kommentarer:

 1. Ahhh får julestemning av de bildene altså, også så koselig forkle!!!! Men du oppskrift på bounty??

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, var litt kaos-stemningn når de ble tatt , men det SER veldig idyllisk ut på bilder ;) haha .. skal be kristin sende deg oppskriften. De var super gode og deilig mektige!!! namm.. :)

   Slett
  2. og ja, det forklede ER så koselig!! blir 5 år igjen når mamma har på det :)

   Slett
 2. Så koselige bilder Ingrid.. Dette så bra ut! Jeg skal og lage krumkaker- og det blir det ( i tillegg til pepperkakene som snart er spist opp:))

  Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Bente! De krumkakene ble kjempegode!! Lykke til og ikke brenn deg! :)

   Slett
 3. Kjempekoselige bilder!!! :) Jeg liker sånne hverdagshyggebilder, det er veldig trivelig. Jeg skulle ønske vi var flinkere på det vi også :)

  Ja jeg øvde meg på rennende vann, fikk det ikke heeelt til. jeg skulle nok hatt et annet objektiv. Men det er greit, jeg prøver igjen :)

  SvarSlett
 4. Takk for det! :) Har fått det som en vane å ta med kamera og knipse litt stort sett hele tiden, så sånne hverdagsbilder blir jo som en salgs bilde dagbok.. og det er veldig koselig å ha etterpå. ( forretsen syntes jeg du fikk til bevegelse i vannet jeg da! :) Moro å øve på teknikker av og til :)

  SvarSlett