onsdag 30. juni 2010

Exposed

Jeg ELSKER gallerier, museumer og spesiellt moderne kunst utstillinger.. så da Tanja var på kurs tok jeg turen den ene dagen til Tate modern. Når jeg er i selskap av Picasso og Roy Lichtenstein og andre geniale mennesker koooser jeg meg!! :) Dessuten er det ikke bare det å se på kunst selv som er moro, men også å se på andre som ser på kunst.. ;) Det er IKKE lov og strengt forbudt å ta bilder inne på sånne gallerier, og det var masse vakter med lilla skjorter som passet på at man ikke spiste is, tok på kunsten eller tok bilder, så jeg snek meg rundt som en annen artsy-papparatzzi og prøvde så ubemerket man kan være med et speilrefleks kamera og Tanjas Mega store objektiv, og tok bilder bokstavlig talt fra hofta (noe som gjør at komposisjonen ble deretter, men noen av bildene ble greie alikevel :)Inne på "Exposed" foto utstillingen i 4 etg, var det historiene bak bildene som fasinerte meg mest: disse bildene var tatt av en jente som dro rundt i Thailand og banket på dører hos vanlige folk og spurte om hun kunne ta bilder av stuen deres.. de aller fleste ønsket henne inn :) En annen fotograf hadde sendt brev til villt fremmede folk og spurt om å få ta et portrettbilde av dem. Om de ville det, skulle de stille seg i vinduet sitt klokka da og da med lyset på og så tok fotografen bilde av dem utenifra i mørket på kvelden.. sånn at fotograf og modell aldri så hverandre.. :)

Et vanlig speil som var hengt opp på veggen var vel et av de "kunstverkene" ALLE stoppet opp ved, kommenterte, "Haha.. this is the best picture here!!" og tok bilder av ;)Det krydde av skoleklasser inne på Tate, og som blivende lærer syntes jeg det var kjempemoro å se hvor engasjerte de alle var :) Kjempepositivt at barn kan bli kjent med forskjellige kunstutrykk tidlig, og at de fleste museer og gallerier i London er åpne for publikum helt gratis.. :) Det var også mulighet for alle som ville å legge igjen sin egen kunst, som også ble stillt ut i gangene.
6 etg. med inspirasjon. Er du i London, så anbefaler jeg på det varmeste å stikke innom Tate modern. Helt gratis moro! :)

7 kommentarer:

 1. Bildene ble knall og de som er tatt fra hofta blir så stilig.. er en egen sjanger det :)
  Var vi i London sammen? haha.. du har opplevd en hel masse uten meg og det er så kult og se på bilder av din dag :)

  SvarSlett
 2. Tøft at du fikk tatt så masse flotte bilder derfra. Jeg var der for 3 år siden. Husker sprekken nede i første veldig godt :)

  SvarSlett
 3. Snikfotografering på høyt nivå, dette har du draget på, hehe, bildene ble både fine og stilige, ser ut til at du hadde fine dager på tur :)

  SvarSlett
 4. Ha, ha, ha. Underbart. Gillar bilderna.

  /mats

  SvarSlett
 5. Spännande och vackra bilder!!

  Hoppas du haft en fin sommar :)
  Kramar Anna

  SvarSlett
 6. Hei! Så fantastiske bilder du har lagt ut siden sist :)
  Elsker "blikket" ditt og hva du får til med fotofiapperatet :)

  SvarSlett