lørdag 17. april 2010

Minerydding i Bosnia

Jeg har kommet hjem fra en rundreise på Balkan med mange inntrykk og opplevelser i ryggsekken. Jeg har spist enorme mengder av grillet smågris og kålsalat og drukket raki (lokalt hjemmebrent) som om det skulle ha vært vann hjemme hos noen av de mest gjestfrie menneskene jeg har møtt. Jeg har snakket på Serbisk radio (hihi), hatt norsk undervisning i Beograd,og danset til orientalske rytmer med kelnere i Sarajevo til solen sto opp og det var på tide å spise frokost.. og naturligvis lært meg å banne som en full sjømann på Slavisk.
Men midt oppi all raki drikkingen og dansingen og moroa, var det også opplevelser som får en til å skjønne at disse menneskene i gamle Jugoslavia faktisk akkurat har vært igjennom en lang vond og blodig krig. Som da vi var på et mineryddingsfelt i Bosnia. Store deler befolkningen er fortsatt utsatt for mine trusselen, og per dags dato er over 13 000 områder definert som fare områder. Mannen på bilde er manuell minerydder (men må gå inn mauellt i de områdene som er så kupert at tanksene ikke kommer til) og det var en ganske sterk opplevelse å se ham i arbeid...

6 kommentarer:

 1. What.. its ALIVE! Endelig et innlegg her igjen :) stilig bilde .. forferdelig jobb han har

  SvarSlett
 2. Huff og skrekk og gru. Stakkars mennesker, og for en tøff mann.

  Håper det kommer mange bilder fra deg. Så spennende med en sånn tur. Gleder meg til å høre mer.

  SvarSlett
 3. oj...der var du.
  for en opplevelse og reise du har vært ute på.
  tenker det setter spor i deg.

  SvarSlett
 4. Hei, og velkommen hjem fra det store utland, og tilbake til blogglandia... Nå er det lenge siden. Håper du har har hatt det bra, og at du fikk en fin feiring når du kom hjem ;)

  FY søren for en jobb å ha (mannen på bildet altså). Tøffe mennesker som driver med sånne ting, det står det jammen respekt av.
  Få se mer bilder dah...

  klem

  SvarSlett
 5. Ble så glad for å se et innlegg fra deg igjen;) ikke så veldig aktiv selv jeg, men noen ganger er det bare slik.
  For en jobb ja- skulle ha hatt spesieltrena hunder i vertfall til å hjelpe seg. Ser for meg deg sitter å drikker raki ja.
  Hørte du fikk en hyggelig fest når du kom tilbake også.. Håper vi sees snart, ha en fortsatt fin helg.

  SvarSlett
 6. Låter onekligen som ett spännande och givande äventyr!

  /Mats

  SvarSlett