mandag 27. september 2010

Sprek! evt.Senil? I Mobilbilder



Ja. nå har jeg altså for x-te gang glemt å slå av lysene på bilen, til tross for lappen pappa har satt i ruta der det står: "skru av lyset!" (sorry pappa) ...med den konsekvens at jeg igjen har tomt batteri, og er syklist.. glemte å skru av kaffetrakteren idag også, og kom på det da foreleseren på skolen sa ordet "kaffe".. så tråkket så fort jeg kunne hjem i friminuttet for å skru den av... litt senil, men blir jo sprek da! hehe :)
forresten ikke så værst å være syklist en sånn fin høstdag! :)


tirsdag 21. september 2010

Redd Liv I mobilbilder


Når man vi skal ut i praksis på lærerhøgskolen er vi pålagt å ha tatt førstehjelpskurs, og forrige uke hadde vi 4 timer med hovedsakelig HLR. (hjerte, lunge redning) Det er leenge siden jeg har vært på et sånt kurs, og mye hadde forandret seg. Man har feks gått over til 30:2 fra 15:2 som man hadde tidligere. (altså 30 trykk, 2 blås) Kjekt å vite! -og godt å friske opp disse teknikkene! man vet aldri om eller når man skulle trenge å kunne livredding, og anbefaler Alle å ta et førstehjelpskurs, hvis det er lenge siden sist. kunnskap som kan redde liv!! Her er noen nyttige linker:http://www.norskluftambulanse.no/Artikkel.aspx?m=527&amid=3496


torsdag 16. september 2010

Kunsten å glede andre..

Fikk en liten bukett blomster i går. Og et kort med noen få ord. Noen ganger kan bare to setninger gjøre deg litt varm og glad innvendig. Mamman min har en egen evne til å si akkurat de rette tingene sånn at du føler deg så sett, satt pris på og spesiell. Det skal ikke så mye til å glede noen, og mamma er spesiellt flink til akkurat det. En tupperwareboks med hjemmelaget suppe når hun vet jeg er sliten og ikke har tid til å lage mat selv for eksempel, eller å lese og skriver notater fra historieboka jeg ikke rekker å lese før eksamen og er hysterisk....og det er ikke bare oss i familien hun gjør sånne småting for. Er det en gammel dame i nabolaget som har vondt for å gå, ringer mamma på døra og kjører henne til butikken for å handle :)
Dette innlegget er til deg mamma! Takk for at du alltid er der, og for at du er verdens snilleste. Kunne ønske jeg var like flink som deg til å spre om meg med litt glede og omtanke.

lørdag 11. september 2010

Nede på stasjonen.. I mobilbilder

..tidlig en morgen står alle togene så pent på rad.Mannen i lokomotivet drar i et håndtak : tut, tut, tut, tut..toget drar!..
(Det er forøvrig ganske kjedelig nede på stasjonen sånn tidlig en lørdagsmorgen når natten har vært lang og man er litt sliten. heldigvis var Tanja oppe tidlig på morgenkvisten hun også, så jeg kunne ringe henne og skravle litt. :)
Har blitt inspirert av alle som legger ut mobilbildene sine, så her er en begynnelse på mobilprosjektet mitt! :) har jo ikke alltid med det store kameraet, men mobilden derimot ligger jo alltid i lomma, så selv om kvaliteten ikke er på topp, er det jo en super måte å dokumentere livets små øyeblikk! :) knips!

søndag 5. september 2010

Bare Blåbær!


Vi trenger ikke dra på lang-tur når vi skal plukke blåbær på hytta. For det er blått overalt!-så langt øye kan se. Mamma lager en super god blåbær pai som er perfekt til kveldskaffen på verandaen, men best er de vel rett fra tua ;) ..må bare slenge noen linjer fra verdens koseligste blåbær vise av vår alles kjære Alf Prøysen: "Der var det bare blått i blått så langt du kunne se..Så satte de seg ende ned så spiste de seg mette..Så fant de seg en tue hver og ropte; fritt for det..Nå ser vi hvem som først får fullt, nå setter vi gang..Og over hele sletta sa det; kling og pling og plang..Først sang det i et melkespann så klang det i et krus..Det danset i en kopp og raslet i et kremmerhus..Men fra den minste tua sa det, plingeling i flokk..For oppi den satt Lillebror og plukket i et lokk.." :)